Ha egyik reggel úgy ébredsz, kényszerből vagy lelkesedésből, félelemmel vagy lelkesedéssel teli de vállalkozó leszel, egy dolgot semmiképp ne tegyél.

  Ne hallgass másokra. Mert úgyis vagy azt mondják, Te nem vagy rá képes, neked úgysem fog menni, vagy pedig azt, hogy Te vagy a legjobb és hónapok alatt milliomos leszel.

  Márpedig egyik sem igaz.

  Nem igaz, hogy nem vagy képes rá. Annál nagyobb butaságot, mint hogy vállalkozónak születni kell még nem hallottam. Ha tetszik, ha nem, ez is egy szakma, melyet lehet, hogy van, aki könnyebben, zsigerből sajátít el, van, aki nehezebben, de attól még egy tanulható szakma.

  S épp ezért, mert tanulni kell, annak se higgy, aki azt mondja, hónapok alatt milliomos leszel. Ha van egy zseniális találmányod, akkor talán, de az esetek 99%-nál nem. Vért kell izzadnod, hogy három év alatt kezdő vállalkozóból sikeres legyél.

  Igen, jól olvastad. Három év.

  Száz emberből ez alatt a három év alatt 96 feladja, és marad a maga ki sanyarú világában, ahol előtte is élt.

  „Majd holnap megcsinálom.”

  Ismerős?

  Tedd a szívedre a kezed: Te hányszor mondtad már ezt?

  A sikeres és a sikertelen vállalkozó közt egy különbség van: a sikeres azt is megcsinálja, amit a sikertelen nem. Ő sem szereti, de megcsinálja.

  Ennyi a nagy titok. Komolyan. Oly annyira, hogy itt vége is lehetne a posztnak, sőt, az az igazság, azt kérem, egy bizonyos esetben legyen is ez a végszó.

  Ha úgy érzed, nem tudod a „majd holnap” éned hátrahagyni, akkor csukd be most ezt az ablakot, mert nem Neked való!

  Segíteni ugyanis csak annak lehet, aki hagyja magát. Aki vállalja, hogy meg is csinálja.

  Egyetlen feladatod, hogy lemásold az itt olvasottakat. Nem kell semmi önállóság, számtalan sikeres ember megmutatta már, ő hogyan csinálta, Te csak másold le őket. Minden lépés, feladat itt lesz eme blogban, csináld végig és sikeres leszel.

  A „majd holnap” éned viszont a lehető legnagyobb ellenséged – s ha csak elolvasod ezeket, de utána nem csinálod végig őket, semmit nem ér. Ha mindent úgy teszel, mint eddig, de más eredményt vársz… hát az már szinte elmebaj.

  Attól, hogy a béka nem tud úszni, még nem a tó a hülye. Ha megtanulod, amiket kell, de nem alkalmazod, magadra vess, mert a sikert nem adják ingyen. Azért vért kell izzadni, ki kell tartani, s ne feledd…

 

…komfortzónán belül nagy dolgok még nem születtek!